De Cochin kriel komt oorspronkelijk uit China en werden in de negentiende eeuw al in Engeland gehouden. De Cochil kriel lijkt niet veel op de grote Cochins. Cochin krielkippen zijn ook geen kleinere variant van de grote Cochin.

Cochin krielkippen zijn leuke kleine kipjes met een vol vederdek en veertjes bij de poten. Cochin krieltjes zijn heel lief naar mensen toe. Cochin-krielkippen zijn zeer geliefd, niet alleen vanwege hun rustige en makke karakter (ze zijn eenvoudig handtam te maken), maar ook vanwege hun aantrekkelijke bolronde uiterlijk.

Uiterlijk Cochin Kriel

De Cochin kriel is breed, laag gesteld en breed. De bevedering van de Cochin is zacht en vol dons. De Cochin heeft ook beverdere voeten en de benen zijn nauwelijks zichtbaar. De staart van de Chochin kriel loopt cochin krielrond. De Chochin hanen hebben mooie sierveren. Het hoogste punt van een Cochin kriel bevindt zich in het richting van het zadel. De Cochin-kriel heeft rode oorlellen, een enkele kam, gele benen, rode oorlellen een roodbruine ogen.

Eigenschappen Cochin kriel

De Cochin kriel is lief naar mensen en erg geliefd vanwege hun rustige en makke karakter. Dit is ook een ideale kip om handtam te maken. In verhouding tot andere kippen heeft de Cochin krielkip minder ruimte nodig. En is deze kip ook geschikt voor mensen die een kleine tuin hebben. De Cochin kriel vliegt bijna niet. Een hoge afrastering is dan ook niet nodig. Een Cochin kriel heeft aanleg voor vetzucht. Cochin krielkippen zijn vrij licht van gewicht: 675 – 860 gram. Wel heeft de Cochin krielkip aanleg voor vetzucht.